Sieni-pinaattipiirakka
Kevyt sieni-pinattipiirakka on maukas ilta- tai välipala. Se sopii raikkaan salaatin kanssa myös lounaaksi.
Ainekset
Pohja
- 50 g pullomargariinia
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 tlk rasvatonta maitorahkaa
Täytteeseen
- 300 g kantarelleja tai ruskeita herkkusieniä paloiteltuina
- 1 kesäsipuli varsineen
- 200 g pinaatinlehtiä kiehautettuina
- 1 tl öljyä
Päälle
- 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
- 2 munaa
- 1/4 tl suolaa
- ripaus pippuria tai paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Nypi margariini, kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja mausteet taikinaksi. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.
3. Paloittele puhdistetut sienet paistokasariin. Lisää öljy ja kypsennä sekoitellen pari minuuttia tai kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Silppua joukkoon sipuli. Sekoita edelleen minuutin ajan kuumentaen. Kaada sieniseos kulhoon. Silppua huuhdotut pinaatinlehdet saksilla pannulle, kuumenna hetki ja kaada pinaattisilppu sienten sekaan.
4. Sekoita kerma, kananmunat ja mausteet.
5. Painele taikina ison piirasvuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sieni-pinaattiseos. Kaada päälle kerma-maito.
6. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 35–45 minuuttia vuoan materiaalista riippuen. Keramiikkavuoka vaatii pitemmän paistoajan kuin metallivuoka. Piiras on kypsä, kun pinta on hyytynyt ja reunat sekä pohja kauniin ruskeita.
Lisää maukkaita kasvispiirakoita:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous