Reseptit

Sieni-piparjuuripiirakka

Tässä reseptissä sienipiirakka saa uutta täpäkkyyttä piparjuuresta. Sieni-piparjuuripiirakka maistuu vaikka jouluyön viimeisinä tunteina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Sienipiirakka on syksyn klassikko. Näiden sienipiirakoiden joukosta jokainen löytää suosikkinsa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl Kylmää vettä

Täyte

  • 150 g liotettuja suolasieniä tai pakastesieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl timjaminlehtiä
  • 1 tl silputtuja rosmariinin neulasia
  • 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 1 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl emmentalraastetta

Valmistusohje

1. Paloittele voi monitoimikoneeseen, lisää suola ja jauhot. Pyöräytä seos murumaiseksi, lisää vesi ja anna koneen käydä, kunnes taikina muodostaa pallon. Taputtele taikina levyksi, kääri kelmuun ja anna levätä puolisen tuntia jääkaapissa.

2. Silppua sienet ja sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla, kuullota sipuli pehmeäksi, lisää yrtit ja sienisilppu, kuumenna sekoitellen muutamia minuutteja. Anna jäähtyä. Sekoita kerma tuorejuustoon, lisää muna ja sieniseos.

3. Kauli taikina piirasvuokiin tai -vuokaan sopivaksi levyksi. Pistele pohjat ja esikypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää täyte, ripottele päälle juustoraaste ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakoiden pinta kauniisti ruskistunut.

Kokeile myös:

Gluteeniton sienipiirakka
Liha-sienipiirakka
Kotiliesi.fi: Hapankaali-sienipiirakka

X