Reseptit

Sieni-samppanjarisotto

Juhlan paikka? Sieni-samppanjarisotto on tällöin nappi valinta. Viimeistele ruoka tilkalla kermaa, parmesaanilla ja voilla.
Teksti: Visa Nurmi Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g risottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
  • 2 rkl voita
  • 1.5 l sienilientä
  • 1.2 dl samppanjaa tai kuivaa kuohuviiniä
  • 100 g voita
  • 0.5 dl kermaa
  • 50 g parmesaania
  • valkopippuria myllystä
  • maldon-suolaa
  • 0.5 l suppilovahveroita, kantarelleja tai muita metsäsieniä

sieniliemi:

  • 0.5 l metsäsieniä tai paketti tuoreita herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 2-3 rkl voita
  • 2 l vettä
  • timjamia

Valmistusohje

Parmesaani viimeistelee juhlavan sieni-samppanjarisoton.

Aloita sieniliemestä: Silppua sienet pieniksi. Paista kevyesti rypsiöljyssä, lisää sipulit ja anna kuullottua. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua tunnin verran. Lientä on jäljellä silloin noin 1,5 litraa. Siivilöi liemi ja pidä kuumana.

Sulata voi kasarissa. Lisää riisi ja kuullota se kirkkaaksi. Ruskista kevyesti pannulla sienet. Laita ne sivuun. Lisää kuumaa sienilientä niin että riisi peittyy. Anna poreilla miedolla lämmöllä ja lisää lientä aina tarpeen mukaan niin, että riisi on koko ajan sopivan valuvaa. Maistele välillä.

Lisää ruskistetut sienet. Kun riisi on kypsymäisillään, lisää samppanja ja anna poreilla vielä hetki. Viimeistele tilkalla kermaa, parmesaanilla ja voilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ohje: Mikko Martikainen

X