Reseptit

Sieni-sipulirisotto

Sienirisotto viimeistellään parmesaanijuustolla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½–1 l tuoreita sieniä (tatteja, kantarelleja, suppilovahveroita tai viljeltyjä sieniä)
  • 1 punasipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • ½ purjosipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 5–7 dl kasvislientä
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta timjamia tai persiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja paloittele ne tarvittaessa. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo purjosipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa. Lisää sienet sekä sipulit ja paista niitä, kunnes sienistä on haihtunut neste. Ota seos padasta pois.

2. Lisää pataan vähän öljyä sekä riisi ja paista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kasvislientä vähitellen ja anna liemen imeytyä riisiin. Keitä risottoa 15–20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, muttei liian pehmeää.

3. Kumoa sieni-sipuliseos kypsän riisin joukkoon ja kuumenna hyvin. Mausta ruoka mustapippurilla, hienonnetulla timjamilla tai persiljalla.

 

X