Reseptit

Sieni-vuohenjuustosalaatti

Salaatin maustaa mari­noitu fenkoli, jota voi tehdä kerralla hieman enemmän ja käyttää vaikkapa uunikalan kaverina tai nauttia leivän päällä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 fenkoli suikaleina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 4 paksua viipaletta vuohenjuustoa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rs vuonankaalia huuhdeltuna
  • 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet tarvittaessa. Haihduta sienistä neste kuumalla paistinpannulla. Lisää voi ja paista sienet rapeiksi. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.

2. Sekoita fenkolisuikaleiden joukkoon oliiviöljy, etikka ja sokeri sekä ripaus suolaa.

3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista juustoviipaleet nopeasti molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Varo, että juusto ei ala sulaa liikaa.

4. Jaa vuonankaali lautasille. Lisää päälle juustoviipaleet, sienet ja fenkoli. Viimeistele paahdetuilla saksanpähkinöillä.

X