Reseptit

Sienicannellonit

Sienicannellonit maistuvat raikkaan salaatin kera. Reseptissä voit käyttää niin tomaattimurskaa kuin valmista pastakastikettakin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt cannelloneja

täyte:

  • 400 g (noin ½ dl) viljeltyjä sieniä tai metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
  • 2 sipulia tai 200g pakastesipulikuutioita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 400 g tomaattimurskaa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai kuivattua basilikaa
  • hienonnettua tuoretta oreganoa tai kuivattua oreganoa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta

päälle:

  • 400 g tomaattimurskaa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai kuivattua basilikaa
  • hienonnettua tuoretta oreganoa tai kuivattua oreganoa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit tai käytä pakastesipulia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää sienet, sipulit sekä valkosipuli ja paista, kunnes sipuli on kuullottunut ja sienistä on haihtunut neste. Ripottele jauhot joukkoon. Lisää tomaattimurska sekä mausteet ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Täytä cannellonit pienen lusikan avulla. Lado täytetyt cannellonit matalaan, voideltuun uunivuokaan vierekkäin yhteen kerrokseen.

Sekoita tomaattimurskan joukkoon mausteet, ruokakerma ja juustoraaste. Kaada seos cannellonien päälle. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa salaatin kanssa.

VIHJE

Voit käyttää cannellonien täytteeseen ja päälle valmista tomaattipohjaista pastakastiketta tomaattimurskan sijaan.

X