Reseptit

Sienicappuccino

Käytä sienicappuccinoon esimerkiksi kehnäsieniä, orakkaita, tatteja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tuoreita sieniä (esim. kehnäsieniä, orakkaita, tatteja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä tai nokare voita
  • 1 l kasvislientä
  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 0.5 dl kuivaa sherryä
  • rouhittua valkopippuria

päälle:

  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • hienonnettua ruohosipulia, rakuunaa tai muita tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy tai voi kattilassa. Lisää sienet sekä sipulit ja kuullota, kunnes sienistä on haihtunut neste ja sipulit ovat pehmenneet.

2. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.

3. Soseuta keiton aineet kattilassa sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma sekä sherry ja mausta keitto maun mukaan valkopippurilla. Kuumenna kiehumispisteeseen.

4. Kuumenna rasvaton maito pienessä kattilassa ja vatkaa se vaahdoksi. Jaa keitto tarjolle ja valuta päälle vähän maitovaahtoa. Koristele hienonnetuilla yrteillä.

X