Reseptit

Sieniflamkuchen

Flamkuchen on saksalaisten versio pizzasta. Pohja on helppo ja nopea tehdä, ja tomaattikastikkeen sijaan täytteiden alla on raikas ranskankerma.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 2 dl vettä
  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 1/2 l metsäsieniä
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 lrk tuoretta timjamina hienonnettuna
  • 2 dl ranskankermaa
  • 200 g terttuminitomaatteja

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 250-asteiseksi ja laita tyhjä pelti uuniin. Sekoita pohjan ainekset käsin kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina ovaalin muotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle.

2. Hienonna sienet, punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla. Ruskista sienet ja sipulit pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä timjamilla.

3. Levitä ranskankerma taikinapohjalle ja lisää päälle sieni-sipuliseos. Vedä leivinpaperi ja piiras uunissa kuumenneelle pellille ja paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4. Kun paistoaikaa on jäljellä viisi minuuttia lisää piiraan pinnalle minitomaatit. Nauti lämpimänä vihreän salaatin kera.

X