Reseptit

Sienigulassi

Sienigulassin lämmittää viileänä syyspäivänä. Maukas keitto viimeistellään nokareella ranskankermaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • chilirouhetta maun mukaan
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 viipaloitu sellerinvarsi
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 l kasvislientä
  • sitruunamehua tai viinietikkaa
  • suolaa, pippuria
  • persiljasilppua

Lisäksi

  • ranskankermaa tai smetanaa

Valmistusohje

1. Paloittele pannuvalmiit sienet. Jos käytät rouskuja, ryöppää ne ensin. Kuumenna sieniä kattilassa, kunnes neste on haihtunut.

2. Lisää öljy sekä voi ja sipulit. Kuumenna hetki, lisää mausteet ja pyree. Kiehauta seos. Kaada kattilaan kasvisliemi ja lisää selleripalat ja paloitellut pavut. Hauduta keittoa 15 minuuttia.

3. Kirpeytä keiton maku sitruunalla tai viinietikalla. Lisää ripaus sokeria tarvittaessa. Anna makujen tasaantua hetki ja silppua keiton pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa lisäksi ranskankermaa tai smetanaa.

X