Reseptit

Sienikakku

Sienikakku saa nimensä mehevästä ja kuohkeasta sienimäisestä kakkupohjasta. Tämä kakku on helppo ja nopea valmistaa myös yksinkertaisen täytteensä ansiosta

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl punaista hilloa (esim. vadelma- tai herukkahilloa)

Viimeistelyyn:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen kiehuvan kuuma vesi ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei kakkuun pistettäessä tartu enää taikinaa,  kakku on kypsä. Jäähdytä kakku vuoassaan ja kumoa sitten työlaudalle.

3. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkulevy kakkuvadille. Levitä päälle puolet hillosta ja kermavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja toista hillo- ja kermakerrokset. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja viimeistele pinta tomusokerilla.

X