Sienikakku
Sienikakku saa nimensä mehevästä ja kuohkeasta sienimäisestä kakkupohjasta. Tämä kakku on helppo ja nopea valmistaa myös yksinkertaisen täytteensä ansiosta
Ainekset
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 4 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl punaista hilloa (esim. vadelma- tai herukkahilloa)
Viimeistelyyn:
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen kiehuvan kuuma vesi ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei kakkuun pistettäessä tartu enää taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku vuoassaan ja kumoa sitten työlaudalle.
3. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkulevy kakkuvadille. Levitä päälle puolet hillosta ja kermavaahdosta. Nosta päälle toinen kakkulevy ja toista hillo- ja kermakerrokset. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja viimeistele pinta tomusokerilla.
Kommentit
Heippa. Onko nuo määrät todellakin oikein? Muistaisin tyttösenä leiponeeni sienikakkua, johon tuli vain 2 rkl kiehuvaa vettä? Muistelisin myös, että aina vieraat kehuivat miten pehmyt ja kuohkea kakku oli. Kun nyt tuon ohjeen mukaan tein, niin oli aika lirukan näköistä? Mutta odotellaan kun tulee uunista ulos;)
Kommentit
Heippa. Onko nuo määrät todellakin oikein? Muistaisin tyttösenä leiponeeni sienikakkua, johon tuli vain 2 rkl kiehuvaa vettä? Muistelisin myös, että aina vieraat kehuivat miten pehmyt ja kuohkea kakku oli. Kun nyt tuon ohjeen mukaan tein, niin oli aika lirukan näköistä? Mutta odotellaan kun tulee uunista ulos;)
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous