Reseptit

Sienikastike

Sienikastike sopii moneen. Tarjoa sienikastiketta helpon hirvipaistin, lihamurekkeen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 l tuoreita sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
  • voita tai öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kasvislientä
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (kantarelli)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • hienonnettuja tuoreitayrttejä, esimerkiksi kirveliä

Valmistusohje

 

Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele sienet.

Kuumenna rasva pienessä kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää sienet ja jatka kuullottamista, kunnes sienistä on haihtunut neste.

Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi, kerma sekä tuorejuusto ja hauduta sienikastiketta 5–10 minuuttia.

Mausta sienikastike maun mukaan suolalla ja valkopippurilla sekä tuoreilla yrteillä.

X