Reseptit

Sienikeitto kuivatuista sienistä

Sienikeitto tehdään talvisesongin aikaan kuivatuista sienistä. Esimerkiksi suppilovahvero toimii tässä erinoimaisesti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienikeitto kuivatuista sienistä

  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1/2 l liotettuja kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1/2 rkl maissijauhoja
  • 1-2 rkl kylmää vettä

Lisäksi

  • 200 g kurkkua kuutiona
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Sienikeitto kuivatuista sienistä tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

2. Lisää valutetut sienet. Kään­tele pari minuuttia.

3. Lisää neste, suola, pippuri ja siirappi. Kiehauta ja keitä hil­jaa poreillen 10–15 minuuttia.

4. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kerma sekä etikka. Kuu­ menna kiehuvaksi ja tarkista maku.

5. Sekoita maissijauho vesi­tilkkaan ja kaada suurus keit­toon koko ajan sekoittaen. Kun pinta pulpahtaa, sienikeitto on valmista.

6. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon ripaukset suolaa ja sokeria.

7. Jaa keitto lautasille ja lusi­koi päälle kurkkukuutioita. Tarjoa.

Katso myös: Syksyn paras sienikeitto kruunataan yrttismetanalla ja tryffeliöljyllä

Katso myös Kotiliesi.fi: Miten kuivattuja sieniä käytetään? Katso 6 loistavaa vinkkiä

 

X