Sienikeitto kuivatuista sienistä
Sienikeitto tehdään talvisesongin aikaan kuivatuista sienistä. Esimerkiksi suppilovahvero toimii tässä erinoimaisesti.
Ainekset
Sienikeitto kuivatuista sienistä
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1/2 l liotettuja kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
- 1 l vettä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl tummaa siirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 1/2 rkl maissijauhoja
- 1-2 rkl kylmää vettä
Lisäksi
- 200 g kurkkua kuutiona
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Valmistusohje
Sienikeitto kuivatuista sienistä tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipuli. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi.
2. Lisää valutetut sienet. Kääntele pari minuuttia.
3. Lisää neste, suola, pippuri ja siirappi. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia.
4. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kerma sekä etikka. Kuu menna kiehuvaksi ja tarkista maku.
5. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja kaada suurus keittoon koko ajan sekoittaen. Kun pinta pulpahtaa, sienikeitto on valmista.
6. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon ripaukset suolaa ja sokeria.
7. Jaa keitto lautasille ja lusikoi päälle kurkkukuutioita. Tarjoa.
Katso myös: Syksyn paras sienikeitto kruunataan yrttismetanalla ja tryffeliöljyllä
Katso myös Kotiliesi.fi: Miten kuivattuja sieniä käytetään? Katso 6 loistavaa vinkkiä
Kommentit
Kiitos, että huomasit puuttuvan ainesosan! Ohje on tärkeän palautteesi pohjalta korjattu. Tiina / Annan toimitus
Kommentit
Hei!
Taitaa olla ohjeessa nesteen määrä väärä. 2 dl kermaa ja 1-2 rkl vettä, kuulostaa aika paksulta keitolta.
Kiitos, että huomasit puuttuvan ainesosan! Ohje on tärkeän palautteesi pohjalta korjattu. Tiina / Annan toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous