Reseptit

Sienillä gratinoitua kukkakaalia

Sienet ja kukkakaalit ovat loistava yhdistelmä. Kokeile sienillä gratinoitua kukkakaalia, joka valmistuu kätevästi uunissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä kukkakaalia
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 1 l (siitake)sieniä
  • 2-3 sipulia varsineen
  • tilkka öljyä
  • 1 tlk maustettua fraichea (esim. valkosipuli & yrtit)
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Keitä kukkakaaleja miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Valuta kukkakaalit ja pane ne uunivuokaan.

Puhdista sienet. Voit käyttää siitakesienten sijaan kotimaisia metsäsieniä, esim. tatteja tai suppilovahveroita. Hienonna sipulit ja niiden varret.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sienet sekä sipulit. Paista niitä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja sienistä on neste haihtunut. Lisää fraiche sekä juustoraaste ja kaada seos kukkakaalin päälle uunivuokaan.

Kypsennä 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia

X