18.6.2012

Sienillä gratinoitua kukkakaalia

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 pientä kukkakaalia
vettä
mineraalisuolaa
1 l (siitake)sieniä
2-3 sipulia varsineen
tilkka öljyä
1 tlk maustettua fraichea (esim. valkosipuli & yrtit)
1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Keitä kukkakaaleja miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Valuta kukkakaalit ja pane ne uunivuokaan.

Puhdista sienet. Voit käyttää siitakesienten sijaan kotimaisia metsäsieniä, esim. tatteja tai suppilovahveroita. Hienonna sipulit ja niiden varret.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sienet sekä sipulit. Paista niitä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja sienistä on neste haihtunut. Lisää fraiche sekä juustoraaste ja kaada seos kukkakaalin päälle uunivuokaan.

Kypsennä 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi