Reseptit

Sienillä ja vuohenjuustolla täytetyt kaalikääryleet

Kaalinlehtien sisälle piiloutuu herkullinen sieni-vuohenjuustotäyte. Kaalikääryleet voi sitoa napakoiksi paketeiksi puuvillanarulla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 reilun kilon painoinen kaali
  • 1 l suppilovahveroita tai viljeltyjä sieniä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 2 dl keitettyä riisiä, ohraa tai spelttiryynejä
  • 2 dl hienonnettua kaalia
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl meiramia

Pinnalle

  • voinokareita
  • 3 rkl siirappia
  • valeluun kasvis- tai lihalientä

Valmistusohje

1. Koverra kaalista pois kanta ja keitä kaalia suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet sitä mukaa kuin ne kypsyvät. Jäähdytä lehdet nurin päin käännetyn kulhon päällä. Hienonna kaalin sisimmät lehdet täytteeseen.

2. Paista sieniä ja silputtuja sipuleita voissa pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Murenna sekaan juusto, lisää ryynit, mausteet sekä kaalisilppu.

3. Levitä kaalinlehdet työlaudalle, ohenna tarvittaessa lehtiruoteja. Nosta kullekin lehdelle pari lusikallista täytettä ja kääri paketiksi. Nosta kääryleet vieri viereen voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappi ja lisää pinnalle voinokareita. Kaada vuoan pohjalle vähän kasvis- tai lihalientä.

4. Kypsennä kääryleitä 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Valele kääryleitä ahkerasti miedolla lihaliemellä paistamisen aikana.

Lisää kaaliruokia:

Kaalivokki

Kaalivokki

738037-KAALIPATA.jpg

Kaalipata

951480-Punjabilainen-kaali.jpg
© Pekka Holmström

Punjabilainen kaali paistetun juuston kera

Kotiliesi.fi: Kaali-jauhelihapata

X