Sienillä täytetyt paprikat
Reseptit

Sienillä täytetyt paprikat

Sienillä täytetyt paprikat ovat mahtava herkku. Käytä syksyn sienisato hyödyksi ja täytä paprikat maukkaalla sienitäytteellä!
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienillä täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa

täyte:

  • 2 varrellista sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 200 g (n. 5 dl) sieniä (viljeltyjä tai metsäsieniä)
  • 2 suurta tomaattia
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa, timjamia ja oreganoa
  • rouhittua mustapippuria
  • mineraalisuolaa

Valmistusohje

Sienillä täytetyt paprikat voi valmistaa kesän sadosta.

Huuhdo paprikat. Leikkaa kantapalat irti ja poista siemenet. Nosta paprikat uunivuokaan. Tasaa kärkeä tarvittaessa niin, että paprikat pysyvät pystyssä.

Hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Huuhdo lehtisellerinvarret ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja viipaloi tai hienonna sienet. Huuhdo ja hienonna tomaatit.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulit, porkkanaraaste sekä lehtisellerisuikaleet ja paista niitä koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Lisää sienet sekä tomaatit ja paista, kunnes niistä on haihtunut neste.

Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Ota pannu levyltä pois. Mausta täyte hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja mustapippurilla sekä maun mukaan mineraalisuolalla.

Jaa täyte paprikoiden sisään ja nosta kantapalat täytteen päälle. Kypsennä sienillä täytetyt paprikat 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Vihje: Voit käyttää sienten sijaan 250 g ruskistettua jauhelihaa tai broilerisuikaleita tai kypsää kalaa.

Katso myös: Täytetyt parmesaanipaprikat

Katso myös Kotiliesi.fi: Tonnikalatäytteiset paprikat

X