Reseptit

Sienillä täytetyt paprikat

18.7.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 paprikaa

täyte:

2 varrellista sipulia
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
200 g (n. 5 dl) sieniä (viljeltyjä tai metsäsieniä)
2 suurta tomaattia
öljyä paistamiseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
hienonnettua tuoretta basilikaa, timjamia ja oreganoa
rouhittua mustapippuria
mineraalisuolaa

Valmistusohje

Kesän sadosta voi valmistaa meheviä sienillä täytettyjä paprikoita

Huuhdo paprikat. Leikkaa kantapalat irti ja poista siemenet. Nosta paprikat uunivuokaan. Tasaa kärkeä tarvittaessa niin, että paprikat pysyvät pystyssä.

Hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Huuhdo lehtisellerinvarret ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja viipaloi tai hienonna sienet. Huuhdo ja hienonna tomaatit.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulit, porkkanaraaste sekä lehtisellerisuikaleet ja paista niitä koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Lisää sienet sekä tomaatit ja paista, kunnes niistä on haihtunut neste.

Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Ota pannu levyltä pois. Mausta täyte hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja mustapippurilla sekä maun mukaan mineraalisuolalla.

Jaa täyte paprikoiden sisään ja nosta kantapalat täytteen päälle. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

Vihje: Voit käyttää sienten sijaan 250 g ruskistettua jauhelihaa tai broilerisuikaleita tai kypsää kalaa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *