Reseptit

Sienimunakas

Munakas on pyttipannun kaltainen arkiruoka, täytteet saavat vaihtua jääkaapin tilanteen mukaan. Tällä reseptillä valmistat sienimunakkaan helposti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 150 g siitakesieniä viipaleina
  • 6 kananmunaa
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 dl oliiveja
  • 50 g juustoa raastettuna

pinnalle:

  • pieni kerä vihreää salaattia
  • kourallinen tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, minttua oreganoa)
  • 10 kpl minitomaatteja puolitettuina

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista sipuleihin ja sieniin hieman väriä.
2. Vatkaa sillä aikaa kananmunien rakenne rikki kevyesti ja lisää vesi. Mausta suolalla. Kaada seos kuumalle pannulle sieni-sipuliseoksen päälle. Vedä seosta puuhaarukalla laidoilta keskelle. Kun massa alkaa olla pohjastaan kypsää, älä enää sekoita sitä. Lisää pinnalle oliivit ja juustoraaste.
3. Alenna lämpöä hieman ja anna munakasseoksen kypsyä hetki. Kun pinta on hyytynyt mutta vielä kostea, liu’uta munakas kokonaisena isolle lautaselle.
4. Revi pinnalle salaattia, yrttejä ja lisää lopuksi tomaatit. Tarjoile heti.

X