791650-sieninyytit_Marstio.jpg
Reseptit

Sieninyytit

Syksyn sienisadosta valmistat herkullisia sieninyyttejä. Ne taatusti maistuvat jokaiselle ruokailijalle.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 pakastettua filotaikinalevyä
  • öljyä

täyte:

  • 1 purjosipuli
  • 250 g (noin 1 l) kantarelleja
  • ruukullinen basilikaa
  • tilkka öljyä
  • 100 g kantarellituorejuustoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sulata taikina ja tee sillä aikaa täyte. Huuhdo ja hienonna purjosipuli. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna basilika.

Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää purjosipuli sekä sienet ja paista niitä muutama minuutti, kunnes purjosipuli on pehmennyt ja sienistä on haihtunut kaikki neste. Ota pannu levyltä ja anna purjosipuli-sieniseoksen jäähtyä. Lisää hienonnettu basilika, tuorejuusto sekä juustoraaste ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Nosta yksi sulanut filotaikinalevy työpöydälle, voitele se öljyllä ja taita kahtia. Leikkaa kaksinkertainen arkki kahteen osaan ja nosta kummankin palan päälle ruokalusikallinen täytettä. Kierrä taikinan reunat täytteen ympäri nyytiksi ja voitele nyytit öljyllä. Tee samalla tavalla loputkin nyytit ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia, kunnes nyytit ovat kauniin värisiä.

X