Reseptit

Sienipasta

Sitruunalla ja rosmariinilla maustettu sienikastike tarjotaan pastan kaverina. Maukas annos sopii keventäjällekin.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g tuoreita tai liotettuja syötäväksi käsiteltyjä sieniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 2 dl kasviskermaa (rasvaa alle 10%)
  • ¼–½ tl suolaa
  • ¼–½ tl vastarouhittua mustapippuria
  • sitruunan kuori
  • ½ tl rosmariinia
  • 250 g täysjyvä spagettia tai muuta pastaa

Valmistusohje

Tämä sienipasta sisältää 1200 kJ (290 kcal)/1 annos

  • hiilihydraatteja 44,9 g
  • rasvoja 7,6 g
  • proteiineja 9,1 g

1. Kuori ja hienonna sipuli, puhdista ja pilko sienet, pese ja raasta sitruunankuori.

2. Kuullota sipuli ja sienet öljytyllä pannulla, lisää mausteet ja kasvirasvakerma ja anna hautua.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita siihen kastike.

4. Tarjoa kevyenä ateriana salaatin kanssa tai lisäkeruokana.

X