sienipasteijat suppilovahveroista
Reseptit

Sienipasteijat suppilovahveroista

Suppilovahverot toimivat loistavasti sienipastejoiden täytteenä.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rahkavoitaikina

  • 250 g margariinia tai voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa

Täyte

  • 1 l tuoreita tai 20 g kuivattuja liotettuja suppilovahveroita
  • 1 silputtu sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kypsää riisiä
  • 3 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 dl kermaa tai 50 g voisulaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Sienipasteijat suppilovahveroista leivotaan näin:

1. Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin. Lisää rahka ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

2. Levitä leivinpaperia pöydälle, ripauta paperille jauhoja ja painele taikina käsin matalaksi levyksi. Kääri taikina paperiin ja anna kovettua kylmässä.

3. Kuullota täytettä varten sipuli ja valkosipulinkynnet voissa pannulla. Lisää sienet ja kuumenna hetki. Sekoita sienet riisien joukkoon. Lisää hienonnetut kananmunat ja kerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä torttumuotilla pyöreitä pohjia. Pane jokaiselle pohjalle kukkura lusikallinen täytettä. Taita pasteijat kahtia, painele reunat kiinni haarukalla. Voitele sienipasteijat munalla ja paista 225 asteessa vaaleanruskeiksi.

5. Tarjoa suppilovahveroista tehdyt sienipasteijat teen tai glögin kanssa iltapalana tai herkullisen sosekeiton kaverina.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahvero sopii keittoon ja piirakkaan

X