Sienipihvit
Reseptit

Sienipihvit

Sienipihvit maistuvat salaatin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa tai liha- ja kalaruokien lisukkeena.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienipihvit

  • 1 ½ l sieniä (haperoita, kehnäsieniä, kantarelleja tai sekasieniä)
  • 2 kpl sipulia
  • öljyä
  • ½ dl korppujauhetta
  • 1 dl ruokakermaa
  • 3-4 kpl keitettyä perunaa
  • 1 kpl muna
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • hienonnettua tuoretta kirveliä

paistamiseen:

  • voita tai öljyä

Valmistusohje

Sienipihvit tehdään näin helposti:

Sienipihvit voi valmistaa  esimerikiksi kantarelleista, haperoista, vahakkaista tai suppilovahveroista. Peruna turvottaa sienipihvien taikinan helposti työstettäväksi ja tuoreet yrtit tuovat sienipihveihin makua.

1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää sienet sekä sipulit ja hauduta, kunnes sienistä on haihtunut neste ja sipulit ovat kuullottuneet.

2. Sekoita korppujauhe sekä ruokakerma keskenään ja anna seoksen turvota muutama minuutti. Kuori ja raasta tai jauha keitetyt perunat.

3. Sekoita sieni-sipuliseos, perunaraaste ja muna turvonneen korppujauheen joukkoon. Mausta seos mineraalisuolalla, mustapippurilla ja hienonnetuilla yrteillä maun mukaan.

4. Kuumenna voi tai öljy ohukaispannussa. Lusikoi taikina pannuun ja paista pihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

Saitko runsaan sienisalaatin ja kaipaatko lisää sienireseptejä? Kokeile vaikkapa sienifocacciaa, kermaista suppilovahverokeittoa tai sieni-kaalikääryleitä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suppilovahveroresepti x 6

X