Reseptit

Sienitimbaalit

Tarjoa sienitimbaalit sellaisenaan salaatin kanssa tai sorsapaistin lisäkkeenä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l tatteja tai kantarelleja
  • 2 sipulia varsineen
  • tilkka öljyä tai nokare voita
  • 4 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai kirveliä

vuokiin:

  • voita tai kasvirasvaa
  • korppujauhetta

Valmistusohje

Puhdista ja hienonna sienet sekä sipulit. Kuumenna rasva pannussa ja lisää sienet sekä sipulit. Paista niitä, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja sienistä on haihtunut kaikki neste. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita keskenään munat, ruokakerma sekä juustoraaste ja lisää seos sienten ja sipulin joukkoon. Sekoita hyvin ja mausta seos mineraalisuolalla, valkopippurilla sekä hienonnetuilla yrteillä.

Jaa seos voideltuihin ja korppujauhotettuihin 8 pieneen vuokaan tai 4 suurempaan vuokaan, ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 30 – 40 minuuttia timbaalien koon mukaan ja kunnes seos on keskeltäkin hyytynyt. Kumoa timbaalit lautasille. Tarjoa sellaisenaan salaatin kanssa tai sorsapaistin lisäkkeenä.

X