Reseptit

Siianmätimousse

Tarjoa siianmätimousse esimerkiksi gluteenittomien pikkublinien ja lime-punapippurigraavatun lohen seurana.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siianmätimousse

  • 100 g siianmätiä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 prk (á 120 g) smetanaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Siianmätimousse tehdään näin helposti:

Siianmätimousse valmistuu vikkelästi. Monikäyttöinen mousse maistuu alkupalana, blinien kanssa tai vaikkapa joulupöydässä muiden kalaherkkujen kanssa.

1. Ota mäti sulaamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Valuta se tiheässä siivilässä, jos mäti tuntuu hitaan sulatuksen jälkeen vielä vetiseltä.

2. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki moussen ainekset keskenään. Laita mousse kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi. Halutessasi voit vatkata smetanan vaahdoksi ennen aineiden yhdistämistä. Silloin täytteestä tulee kiinteämpää ja vielä moussemaisempaa.

3. Tarjoa mousse esimerkiksi gluteenittomien pikkublinien ja lime-punapippurigraavatun lohen seurana.

Saatat pitää myös  hittireseptistämme kirjolohen mädistä tehdystä moussesta, mätilevitteestä leivälle ja blineille tai mäti-savulohiherkusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Taramasalata-mätitahna

X