Reseptit

Siideripäärynät

Siideripäärynät on ihana jälkiruokaidea syksyiselle aterialle. Tarjoa siideripäärynät rapeiden vohvelikeksien tai kauralastujen ja jäätelön kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siideripäärynät:

  • 4 kiinteää päärynää
  • 1 vaniljatanko
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 6 dl omena- tai päärynäsiideriä
  • 1 dl sokeria

Lisäksi:

  • rapeita vohvelikeksejä tai kauralastuja
  • jäätelöä

Valmistusohje

Siideripäärynät tehdään helposti näin:

1. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Halkaise vaniljatanko. Kuori sitruunasta uloin kuori ja puserra mehu.

2. Laita kaikki liemiainekset kattilaan. Valitse kattila, johon päärynät mahtuvat juuri ja juuri. Lisää päärynät. Keitä niitä noin 15 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

3. Tarjoa siideripäärynät rapeiden vohvelikeksien tai kauralastujen ja jäätelön kanssa.

Katso myös: Päärynä-Roquefort -piirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Päärynäreseptejä herkutteluun

X