Reseptit

Siika kapriskastikkeessa

Kapriskastikkeessa tarjottu kala on tyypillinen välimerellinen herkku. Tämän kala-aterian voit valmistaa siiasta tai kuhasta.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 annospalaa suomustettua siikaa tai kuhaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 6 rkl öljyä
  • 2 rkl voita
  • 3 timjaminoksaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:

  • 1 rasia miniparsaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 rasia minimaissia
  • merisuolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • kirsikkatomaatteja

Kapriskastike:

  • 100 g voita
  • 1 sitruunan mehu ja puolikkaan kuori
  • 1-2 kevätsipulia
  • 4 rkl kapriksia
  • 2 rkl lehtipersiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta parsat, maissit ja sokeriherneet reilulla suolalla maustetussa vedessä. Lorauta joukkoon hyvää oliiviöljyä ja ripaus sokeria.

2. Mausta kalafileet. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Laita kalafileet pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista, kunnes kalojen reunat muuttuvat vaaleiksi. Lisää voi, timjaminoksat ja halkaistu valkosipulinkynsi. Käännä lopuksi kalafileet lihapuoli alaspäin puoleksi minuutiksi. Nosta hetkeksi odottamaan, pidä kalat lämpiminä.

3. Pyyhi paistinpannu nopeasti ja lisää kastikkeen voi. Anna ruskistua pähinänruskeaksi. Lisää sitruunan kuori ja mehu, kaprikset sekä hienonnettu persilja ja kevätsipulisilppu. Mausta halutessasi suolalla ja valkopippurilla.

4. Annostele lautasille kasviksia, kalaa ja kapriskastiketta. Tarjoa heti.

X