2.8.2016

Siikaa ja chermoula-kastiketta

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pohjoisafrikkalainen vihreä chermoula-kastike on loistava kalaruokien kumppani, jota käytetään myös keittojen höysteenä.

Ainekset

4 pannusiikaa
tai 2 nahallista siikafileetä
1/2 tl suolaa
4 rkl chermoula-kastiketta

Chermoula-kastike:

1 iso nippu korianteria
1 iso nippu lehtipersiljaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl hiutalesuolaa
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
1 dl oliiviöljyä
2–3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Mausta kalat tai fileet suolalla. Lusikoi kastiketta pikkusiikojen sisään tai toisen fileen päälle. Nosta päälle toinen siikafilee. Anna kalojen maustua noin tunti.

2. Sipaise kalat öljyllä. Grillaa kalat joko parilalevyn päällä tai uunigrillissä. Pannusiiat kypsyvät noin 10 minuutissa, vastakkain asetetut siikafileet noin 15 minuutissa. Tarjoa siiat perunoiden, sitruunalohkojen ja lopun chermoula-kastikkeen kanssa.

Chermoula-kastike:

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Pane kaikki mausteet mortteliin ja jauha hienoksi. Lisää korianterin ja persiljan lehdet sekä valkosipulin kynnet. Hierrä ainekset tahnaksi. Lisää öljy ja sitruunamehu. Voit myös valmistaa chermoula-kastikkeen alusta loppuun teholeikkurissa tai monitoimikoneessa.

Lisää ruokia afrikkalaisesta keittiöstä:

lohi

Cape malay -lohi

964698-Braai_leipa.jpg

Norsuntassu eli grillattu braai-leipä

peri-peri -katkarapuvartaat

Peri-peri -katkarapuvartaat

Kotiliesi.fi: Marokkolainen uunilohi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi