Siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi
Siikacarpaccio on perinteistä lihacarpacciota raikkaampi alkuruoka. Siikafileet kannattaa pakastaa kohmeiseksi, jotta ne saa leikattua mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ihana Italialta maistuva pikkusyötävä viimeistellään parmesaanimajoneesilla.
Ainekset
Siikacarpaccio
- 250 g siikafileetä
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1 ruukku rukolaa
- 1/2 dl isoja kapriksia
- 2-3 rkl parmesaanilastuja
- 2 rkl oliiviöljyä
Parmesaanimajoneesi:
- 1/2 dl majoneesia
- 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 tl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Valmistusohje
Siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi tehdään helposti näin:
1. Mausta siikafilee suolalla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi.
2. Sekoita parmesaanimajoneesin ainekset keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan.
3. Leikkaa kohmeinen siikafilee mahdollisimman ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi ja levitä laakealle tarjoiluvadille niin, että viipaleet ovat mahdollisimman vähän päällekkäin. Purista päälle sitruunamehua. Rouhi päälle mustapippuria.
4. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla 2–3 minuuttia, kunnes siemenet ovat hieman ruskistuneet. Huuhtele rukolan lehdet lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
5. Nostele siikaviipaleiden päälle parmesaanimajoneesinokareita. Lisää pinjansiemeniä, rukolaa, kapriksia ja parmesaanijuustolastuja. Viimeistele siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi valuttamalla päälle vielä hieman hyvää, laadukasta oliiviöljyä.
Vinkki: Saatat pitää myös lohicarpacciosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kahden kalan carpaccion, eli lohi-kuhacarpaccion
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous