Reseptit

Siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi

Siikacarpaccio on perinteistä lihacarpacciota raikkaampi alkuruoka. Siikafileet kannattaa pakastaa kohmeiseksi, jotta ne saa leikattua mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ihana Italialta maistuva pikkusyötävä viimeistellään parmesaanimajoneesilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siikacarpaccio

  • 250 g siikafileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 ruukku rukolaa
  • 1/2 dl isoja kapriksia
  • 2-3 rkl parmesaanilastuja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Parmesaanimajoneesi:

  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi tehdään helposti näin:

1. Mausta siikafilee suolalla ja laita pakastimeen pariksi tun­niksi.

2. Sekoita parmesaanimajonee­sin ainekset keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin maustu­maan.

3. Leikkaa kohmeinen siikafilee mahdollisimman ohuiksi, na­hattomiksi viipaleiksi ja levitä laakealle tarjoiluvadille niin, et­tä viipaleet ovat mahdollisim­man vähän päällekkäin. Purista päälle sitruunamehua. Rouhi päälle mustapippuria.

4. Paahda pinjansiemeniä kui­valla pannulla 2–3 minuuttia, kunnes siemenet ovat hieman ruskistuneet. Huuhtele rukolan­ lehdet lävikössä ja taputtele ta­louspaperilla kuiviksi.

5. Nostele siikaviipaleiden pääl­le parmesaanimajoneesinoka­reita. Lisää pinjansiemeniä, ru­kolaa, kapriksia ja parmesaanijuustolastuja. Viimeistele siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi valuttamalla päälle vielä hieman hyvää, laadukasta olii­viöljyä.

Vinkki: Saatat pitää myös lohicarpacciosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kahden kalan carpaccion, eli lohi-kuhacarpaccion

X