siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi
Reseptit

Siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi

Siikacarpaccio on perinteistä lihacarpacciota raikkaampi alkuruoka. Siikafileet kannattaa pakastaa kohmeiseksi, jotta ne saa leikattua mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ihana Italialta maistuva pikkusyötävä viimeistellään parmesaanimajoneesilla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siikacarpaccio:

  • 250 g siikafileetä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 ruukku rukolaa
  • 1/2 dl isoja kapriksia
  • 2-3 rkl parmesaanilastuja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Parmesaanimajoneesi:

  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi tehdään helposti näin:

1. Mausta siikafilee suolalla ja laita pakastimeen pariksi tun­niksi.

2. Sekoita parmesaanimajonee­sin ainekset keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin maustu­maan.

3. Leikkaa kohmeinen siikafilee mahdollisimman ohuiksi, na­hattomiksi viipaleiksi ja levitä laakealle tarjoiluvadille niin, et­tä viipaleet ovat mahdollisim­man vähän päällekkäin. Purista päälle sitruunamehua. Rouhi päälle mustapippuria.

4. Paahda pinjansiemeniä kui­valla pannulla 2–3 minuuttia, kunnes siemenet ovat hieman ruskistuneet. Huuhtele rukolan­ lehdet lävikössä ja taputtele ta­louspaperilla kuiviksi.

5. Nostele siikaviipaleiden pääl­le parmesaanimajoneesinoka­reita. Lisää pinjansiemeniä, ru­kolaa, kapriksia ja parmesaanijuustolastuja. Viimeistele siikacarpaccio ja parmesaanimajoneesi valuttamalla päälle vielä hieman hyvää, laadukasta olii­viöljyä.

Katso myös: Kahden kalan carpaccio

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohi-kuhacarpaccio

X