Siikaceviche
Inkivääri tuo siikacevicheen kivaa mausteisuutta. Tämäkin kalaherkku maistuu parhaiten makeahkon saaristolaisleivän kanssa.
Ainekset
Siikaceviche
- 200 g graavia siikaa
- 2 kpl limettiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni pala inkivääriä
- 1 punasipuli
- 2-3 vartta kevätsipulia
Valmistusohje
Siikaceviche tehdään näin:
Leikkaa siika ohuiksi siivuiksi ja pilko sivut vielä suikaleiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli. Silppua myös kevätsipulin varret. Kuori peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä ja raasta se.
Laita kaikki ainekset, myös öljy, sekoitusastiaan ja sekoita. Anna siian maustua kylmässä pari tuntia. Tarjoile siikaceviche hyvän saaristolaisleivän, esimerkiksi Jurmo-limpun päällä.
Siian graavaus
1 siikafilee nahalla (myös kasvatettu käy) 1 rkl puolikarkeaa merisuolaa, 2 tl sokeria
Levitä suola ja sokeri siian lihapuolelle. Laita kala jääkaappiin suljetussa rasiassa nahka alaspäin. Anna olla yli yön. Pyyhi seuraavana päivänä suola ja sokeri pois.
Katso myös: Graavisiikatahna
Katso myös Kotiliesi.fi: Gin & tonic -graavattua siikaa ja mummonkurkkurullia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous