Reseptit

Siikaceviche

Inkivääri tuo siikacevicheen kivaa mausteisuutta. Tämäkin kalaherkku maistuu parhaiten makeahkon saaristolaisleivän kanssa.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siikaceviche

  • 200 g graavia siikaa
  • 2 kpl limettiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni pala inkivääriä
  • 1 punasipuli
  • 2-3 vartta kevätsipulia

Valmistusohje

Siikaceviche tehdään näin:

Leikkaa siika ohuiksi siivuiksi ja pilko sivut vielä suikaleiksi. Kuori ja suikaloi  punasipuli. Silppua myös  kevätsipulin varret. Kuori peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä ja raasta se.

Laita kaikki ainekset, myös öljy, sekoitusastiaan ja sekoita. Anna siian maustua kylmässä pari tuntia. Tarjoile siikaceviche hyvän saaristolaisleivän, esimerkiksi Jurmo-limpun päällä.

Siian graavaus

1 siikafilee nahalla (myös kasvatettu käy) 1 rkl puolikarkeaa merisuolaa, 2 tl sokeria

Levitä suola ja sokeri siian lihapuolelle. Laita kala jääkaappiin suljetussa rasiassa nahka alaspäin. Anna olla yli yön. Pyyhi seuraavana päivänä suola ja sokeri pois.

Katso myös: Graavisiikatahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Gin & tonic -graavattua siikaa ja mummonkurkkurullia

X