Reseptit

Siikacevicheä ja endiiviä

17.4.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 kerää endiivejä
400 g tuoretta siikaa
2 limetin mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 dl hienonnettua kevätsipulia
5 retiisiä ohuina viipaleina
1/2 vihreä chilipalko hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
1 avokado viipaleina

Valmistusohje

Teresa Välimäen siikacevicheja endiivit on hienostunut ja kepeä alkupala vaikkapa pääsiäisaterialle. Jos et löydä endiivejä, käytä salaattina eli siikacevichen tarjoilu­alustana sydän­ salaattia.

1. Huuhtele endiivit ja irrottele lehdet toisistaan.

2. Leikkaa nahaton siikafilee pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon. Lisää puolentoista limetin mehu, oliiviöljy, kevätsipuli, retiisiviipaleet ja chili. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Anna makujen tasaantua hetki ja tarkista maku.

3. Viipaloi avokado ja pirskota viipaleille tilkka limetin mehua.

4. Levitä endiivin lehdet vadille ja lusikoi lehdille cevicheä. Lisää vielä viipale avokadoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *