10.12.2012

Siikasalaatti ja hernekastiketta

Teksti: Emma Suominen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g graavisiikaa fileenä
1 ruukku salaatinlehtiä
10 siivua mummon kurkkuja
5 kpl retiisejä

Mummon kurkut:

2 kpl kurkkua
1 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl tilliä hienonnettuna

Hernekastike:

125 g pakasteherneitä
0.5 dl valkoviiniä
50 g ranskankermaa (rasvaa 12 %)
2 tl limen mehua
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Siikasalaatin ja hernekastikkeen teossa aikaa vie kurkkujen maustuminen. Muuten salaatti valmistuu vartissa.

1. Aloita kurkkujen valmistus jo muutama päivä ennen tarjoilua. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja suola. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kuoritut, pitkittäin siivutetut kurkut ja tilli. Anna kurkkujen maustua pari vuorokautta.

2. Laita kastikkeen raaka-aineet tehosekoittimeen ja anna seoksen pyöriä, kunnes se on samettisen pehmeää. Tarkista maku.

3. Asettele siikaviipaleet lautaselle. Rullaa kurkkuviipaleet ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja asettele lautaselle. Lusikoi pyree pursotinpussiin ja koristele annos.

Ohje: Alex Nurmi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi