Reseptit

Siikatartar

Siikatartar saa hienon makunsa raparperista ja piparjuuresta.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g siikafileitä (merisiikaa)
  • 1 salottisipuli
  • 1 raparperinvarsi
  • 1 rkl karkeaa dijon-sinappia
  • pari oksaa sitruunamelissaa tai tilliä
  • sormenpään kokoinen pala piparjuurta
  • 2-3 rkl vahvaa raparperimehua

tarjoiluun:

  • 1 ruukku tai rasia rucolaa
  • 4 viipaletta mallasleipää
  • voita
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

 

Leikkaa fileistä pois ruodot ja leikkaa fileet pieniksi suikaleiksi. Hienonna sipuli, raparperi ja yrtti, raasta piparjuuri.

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia.

Muotoile kauniiksi pihviksi voidellulle mallasleivälle, koristele annos rucolalla ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä sekä sormisuolalla.

X