Reseptit

Silakkalaatikko

Silakkalaatikon voi tehdä liotetuista suolasilakoita tai tuoreista silakkafileistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g suolasilakoita
  • vettä
  • 6-8 perunaa
  • 1 sipuli
  • kokonaisia mautepippureita

munamaito:

  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • (suolaa)

päälle:

  • 300 g porsaankylkiviipaleita

Valmistusohje

Liota suolasilakoita vedessä pari tuntia tai kunnes ne ovat sopivan suolaisia. Poista silakoista sisälmykset ja selkäruoto. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.

Lado puolet perunaviipaleista uunivuokaan. Levitä päälle silakkafileet, sipuli ja maustepippurit. Levitä päälle loput perunaviipaleet.

Sekoita munat, maito ja vehnäjauhot keskenään. Mausta munamaito tarpeen mukaan suolalla ja kaada se muiden aineiden päälle vuokaan.

Levitä pinnalle porsaankylkiviipaleet ja ripottele niille suolaa.

Kypsennä laatikkoa 150–175 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia tai kunnes perunat ovat aivan pehmeitä. Käännä porsaankylkiviipaleet kypsentämisen puolivälissä.

Tarjoa ruisleivän, etikkapunajuurten ja maustekurkun kanssa.

Gluteeniton vaihtoehto:

Jätä vehnäjauhot pois.

Vinkki:

Silakkalaatikon voi tehdä liotetuista suolasilakoita tai tuoreista silakkafileistä.

X