Reseptit

Silakkanäkkärit

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 pientä pyöreää täysjyväruisnäkkileipää
  • 300 g savusilakoita
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • pinaatinlehtiä
  • sitruunalohkoja
  • tilliä

Valmistusohje

Silakkanäkkärit sopivat tarjottavaksi vaikkapa coctail-kutsuilla.

1. Poista silakoista nahat ja irrota lihat ruodoista. Säästä kuusi silakkaa pyrstön kanssa koristeeksi. Hienonna peratut silakat veitsellä.

2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Nostele ainekset kulhoon. Sekoita joukkoon ranskakerma. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

3. Nostele näkkäreille pinaatinlehtiä ja koristesilakat. Muotoile kahden lusikan avulla nokare savusilakkatahnaa. Koristele leivät tillinoksalla ja sitruunalohkolla.

X