Reseptit

Silakkapihvit

Tarjoa silakkapihvit perunasoseen ja ruisleivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Kalaruokien klassikoihin kuuluu silakkapihvit, jotka valmistetaan perinteiseen tapaan paistamalla ruisjauhoissa pyöritellyt silakkafileet voissa rapeiksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 1 pieni nippu ruohosipulia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin leivin- tai voipaperin päälle. Hienonna tilli sekä ruohosipuli ja ripottele ne silakkafileiden päälle. Mausta suolalla ja valkopippurilla maun mukaan.

Nosta loput silakkafileet täytteen päälle nahkapuoli ylöspäin.

Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla maun mukaan. Ripottele jauhoja silakkapihvien päälle. Käännä pihvit ja jauhota toinenkin puoli.

Sulata voi paistinpannussa. Lisää silakkapihvit ja paista ne molemmilta puolilta kullanruskeiksi ja sisältä kypsiksi.

Tarjoa silakkapihvit perunasoseen ja ruisleivän kanssa.

X