silakkapihvit uuninpellillä
Reseptit

Silakkapihvit uuninpellillä

Silakkapihvit uuninpellillä on näyttä­vä naposteluate­ria. Pellilliseen voi koota ”makurai­toja” valittavaksi. Tässä on mukana lempeä yrttiraita, makea tomaat­tinen raita, kir­pakka chiliraita ja hapokas sitruu­nainen pestoraita.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakkapihvit uuninpellillä:

  • 800 g silakkaa
  • 200 g tuorejuustoa, esim. yrttimausteinen
  • 2 dl nokkosta, ruohosipulia, karhunlaukkaa tai tilliä, lehtipersiljaa ja basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl fariinisokeria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 50 g voisulaa tai kasviöljyä pellille

Valmistusohje

Silakkapihvit uunissa tehdään näin:

1. Levitä fileiksi avatut ja peratut sila­kat huuhdottuina uunipellille, puolet pihvin alaosaksi, ja mausta ne tuorejuustonokarein (makuina sopii esimerkiksi  aurinkokuivattu tomaatti, paahdettu paprika tai yrttimausteinen tai kantarelleilla tai pestolla maustettu) ja yrttisilpuin. Ripota mukaan suolaa ja pippuria. Mausta niillä myös yläpuolelle levitettävät fileet. Pirskota joukkoon fariinisoke­ri, öljyä tai voita nokareina ja ome­naviinietikkaa.

2. Kypsennä silakkapihvit 200-­asteisessa uu­nissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen.

VINKKI: Kasvikauden edetessä voit muun­nella pihvien makuja saatavuuden mu­kaan. Silakan makuun sopivat myös silputtu chili tai paprika ja yrteistä salvia, rosmariini ja sitrusyrtit sekä valkosipuli.

Katso myös: Sipulitäytteiset silakkapihvit ja sipuliperunamuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset silakkapihvit

X