Reseptit

Silakkapihvit uuninpellillä

Silakkapihvit uuninpellillä on näyttä­vä naposteluate­ria. Pellilliseen voi koota ”makurai­toja” valittavaksi. Tässä on mukana lempeä yrttiraita, makea tomaat­tinen raita, kir­pakka chiliraita ja hapokas sitruu­nainen pestoraita.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakkapihvit uuninpellillä:

  • 800 g silakkaa
  • 200 g tuorejuustoa, esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti, paahdettu paprika tai yrttimausteinen tai kantarelleilla tai pestolla maustettu
  • 2 dl alkukesän vihanneksia kuten nokkosta, ruohosipulia, karhunlaukkaa tai tilliä, lehtipersiljaa ja basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl fariinisokeria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 50 g voisulaa tai kasviöljyä pellille

Valmistusohje

Silakkapihvit uuninpellillä tehdään näin:

1. Levitä fileiksi avatut ja peratut sila­kat huuhdottuina uunipellille, puolet pihvin alaosaksi, ja mausta ne tuorejuustonokarein ja yrttisilpuin. Ripota mukaan suolaa ja pippuria. Mausta niillä myös yläpuolelle levitettävät fileet. Pirskota joukkoon fariinisoke­ri, öljyä tai voita nokareina ja ome­naviinietikkaa.

2. Kypsennä kalat 200-­asteisessa uu­nissa 15 minuuttia.

VINKKI: Kasvikauden edetessä voit muun­nella pihvien makuja saatavuuden mu­kaan. Silakan makuun sopivat myös silputtu chili tai paprika ja yrteistä salvia, rosmariini ja sitrusyrtit sekä valkosipuli.

Katso myös: Sipulitäytteiset silakkapihvit ja sipuliperunamuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset silakkapihvit

X