Reseptit

Silliä venäläiseen tapaan

Venäläiseen tapaan valmistettu silli tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa. Loistava herkku esimerkiksi kesän mökkireissuille.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kevyesti suolattua maustesilliä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 4 keskikokoista keitettyä tai etikkapunajuurta
  • 2 maustekurkkua
  • 1 pieni puna- tai keltasipuli
  • 2 rkl kapriksia
  • 4 rkl ranskankermaa (28 % rasvaa)

Valmistusohje

1. Leikkaa sillifileet noin sentin levyisiksi paloiksi tai valuta valmiiksi paloitellusta sillistä liemi. (Suolan vähentämiseksi silliä voi liottaa pari tuntia kylmässä vedessä.)

2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kurkku ja punajuuret erikseen pieniksi kuutioiksi.

3. Kuori keitetyt munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna molemmat erikseen.

4. Asettele silliviipaleet vadille riveiksi. Nostele muut ainekset paitsi muna vadille sillirivistöjen viereen raidoiksi. Valuta ranskankermaa silliviipaleille. Ripottele lopuksi valkuais- ja keltuaismurska raidoiksi muiden ainesten päälle.

5. Pidä viileässä tarjoiluhetkeen. Tarjoa alkupalana keitettyjen perunoiden kanssa.

1160 kJ (280 kcal)/1 annos

X