silliceviche
Reseptit

Silliceviche

Sillistä syntyy mainio ceviche avokadon, chilin ja yrttien kera. Tarjoa silliceviche leivän päällä tai keitettyjen perunoiden kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silliceviche

  • 150 g kevytsuolattua silliä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 3 rkl hienonnettua kevätsipulia
  • 3 rkl hienonnettuna korianteria
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 1 avokado pieninä kuutioina
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Silliceviche tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon.

2. Lisää kulhoon kaikki muut ainekset ja kääntele maut varovasti sekaisin.

3. Anna tekeytyä noin tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua.

4. Tarjoa silliceviche esimerkiksi paahdetun jälkiuunileivän kera.

Katso myös: Sillikaviaari

Katso myös Kotiliesi.fi: Sillröra eli sillipöperö

X