Reseptit

Sillihyve

Smetanainen sillihyve maistuu juhannuspöydässä ja kesäherkkuna sellaisenaan tai helppojen perunarieskojen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sillihyve

  • 2 kevytsuolattua sillifileetä
  • 1 kananmuna
  • 1 punasipuli kuutioina
  • 1 omena kuutioina
  • 1 prk/ n. 120 g smetanaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Sillihyve tehdään näin:

1. Kuutioi sillifileet pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon.

2. Murskaa kananmuna haarukalla ja lisää se sekä kaikki muut aineet sillikuutioiden joukkoon.

3. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

4. Tarjoile sillihyve perunarieskojen, ruisleivän tai keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Sillihakkelus

X