Reseptit

Sillikaviaarileivät

Sillikaviaari on helppo perinneherkku. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Leivät:

  • 4-6 ohutta viipaletta ruisleipää
  • voita voiteluun

Sillikaviaari

  • 2 (n. 150 g) kevyesti suolattua sillifileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 keitettyä kananmunaa viipaleina

Viimeistelyyn

  • tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

1. Valmista ensin kaviaari. Huuhtele sillifileet ja kuivaa ne talouspaperilla.

2. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös punasipuli.

3. Sekoita silli- ja sipulikuutioiden joukkoon ranskankerma, sinappi, mustapippuri ja tilli. Anna maustua hetki.

4. Voitele leivät ja lusikoi päälle sillikaviaaria. Nosta päälle kananmunaviipaleet ja viimeistele hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.

X