Sillikaviaarileivät
Sillikaviaari on helppo perinneherkku. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin.
Ainekset
Leivät:
- 4-6 ohutta viipaletta ruisleipää
- voita voiteluun
Sillikaviaari
- 2 (n. 150 g) kevyesti suolattua sillifileetä
- 1 pieni punasipuli
- 1 1/2 dl ranskankermaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- ripaus mustapippuria
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 keitettyä kananmunaa viipaleina
Viimeistelyyn
- tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
1. Valmista ensin kaviaari. Huuhtele sillifileet ja kuivaa ne talouspaperilla.
2. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös punasipuli.
3. Sekoita silli- ja sipulikuutioiden joukkoon ranskankerma, sinappi, mustapippuri ja tilli. Anna maustua hetki.
4. Voitele leivät ja lusikoi päälle sillikaviaaria. Nosta päälle kananmunaviipaleet ja viimeistele hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous