Reseptit

Sillisalaatti

20.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

2 matjessillifileetä
1 omena
1 maustekurkku
4 etikkapunajuurta
4 keitettyä perunaa
2 varrellista nippusipulia
rouhittua mustapippuria

kastike:

3 rkl makeaa sinappia (gluteenitonta)
1 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1 rkl viinietikkaa
rouhittua mustapippuria
1 dl rypsiöljyä
(vettä)
1 nippu tilliä

Valmistusohje

Sillisalaatti maistuu ruisleivän tai rapeakuorisen täysjyväleivän kanssa.

Suikaloi sillifileet. Huuhdo ja halkaise omena. Poista siitä kanta sekä siemenkota ja suikaloi tai kuutioi omenanpuolikkaat. Suikaloi tai kuutioi maustekurkku ja punajuuret. Kuori ja suikaloi tai kuutioi perunat. Huuhdo sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Sekoita kaikki suikaloidut tai kuutioidut kasvikset keskenään, kumoa ne tarjoiluastiaan ja levitä päälle silli sekä sipulirenkaat.

Sekoita keskenään kaikki muut kastikeaineet tilliä lukuun ottamatta. Jos kastike vaikuttaa liian sakealta, voit ohentaa sitä vedellä. Lisää lopuksi hienonnettu tilli kastikkeen joukkoon ja valuta kastike salaatin joukkoon. 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo