Reseptit

Sillicocktail

Tarjoa sillicocktail paistettujen ruisleipätikkujen kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 matjessillifileetä
  • 4 keitettyä munaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 omena
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 dl smetanaa
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

lisäksi:.

  • ruisleipäviipaleita
  • öljyä
  • 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
  • yrttejä

Valmistusohje

1. Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna munat. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja halkaise omena. Poista siitä kanta sekä siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet ja raastettu piparjuuri keskenään.

2. Sekoita smetana ja sitruunamehu varovasti muiden aineiden joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

3. Leikkaa ruisleipäviipaleet tikuiksi. Kuumenna öljy, valkosipuli ja hienonnetut yrtit paistinpannussa, lisää leipätikut ja paista rapeiksi.

4. Jaa silliseos tarjolle. Koristele annokset ruisleipätikuilla.

X