Reseptit

Simpukoita ja bulguria

 Sikke Sumarin ja Mirja von Knorringin keittokirjan simpukoiden ja bulgurin ohje on lempeän maukas. Kokeile vaikkapa itse!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni kevätsipuli hienonnettuna
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa viipaloituna
  • 1 kypsä tomaatti pieneksi kuutioituna
  • suolaa
  • 2 1/2 dl bulguria
  • 7 1/2 dl vettä
  • 14 keitettyä ja pakastettua sinisimpukkaa puolikuorissa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Simpukoiden ja bulgurin ohje on Sikke Sumarin ja Mirja von Knorringin keittokirjasta Löytöretkeltä lautaselle (readme). Taina Salovaara testasi reseptin toimivuuden ja kommentoi sitä näin: – Ohje toimi hyvin ja lopputulos oli lempeän maukas. Pakastesimpukat eivät tosin parane minuuttien keittämisellä. Ne voi lisätä mukaan kuumenemaan aivan loppuvaiheessa.

1. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää kesäkurpitsaviipaleet. Kypsennä viisi minuuttia ja lisää tomaattikuutiot ja suola.

2. Anna kypsyä, kunnes tomaatit pehmenevät. Lisää sitten bulguri ja sekoita. Muutaman minuutin kuluttua lisää 21/2 dl vettä ja hetken kuluttua loppu vesi ja simpukat, suola, pippuri, timjami ja tilli. Nosta lämpötilaa ja kypsennä, kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut.

X