Reseptit

Sinappikirjolohi ja juuressose

Sinapilla hunnutettu kirjolohi on mehevä ja helppo ruoka. Tee kirjolohen seuraksi maukasta juuressosetta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Hanna Immonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 palaa kirjolohta
  • ripaus mineraalisuolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl karkeaa sinappia

Juuressose:

  • 4 jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pala mukulaselleriä, palsternakkaa ja lanttua
  • vettä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • nokare voita
  • kourallinen rucolaa

Valmistusohje

 

1. Tee ensin juuressose. Kuori ja paloittele kaikki juurekset. Kuumenna mineraalisuolalla maustettu vesi kiehuvaksi, lisää juurekset ja keitä niitä 10–15 minuuttia palojen koon mukaan. Valuta ja höyrytä juureskuutiot.

2. Survo juurekset karkeaksi soseeksi, jossa osa juureksista on soseena ja osa paloina. Mausta sose maun mukaan mineraalisuolalla ja lisää siihen nokare voita sekä huuhdotut ja paloitellut rucolanlehdet.

3. Pane kalapalat nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Mausta kalapalat mineraalisuolalla sekä valkopippurilla ja peitä ne karkealla sinapilla. Kypsennä 225 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia palojen paksuuden mukaan. Tarjoa juuressoseen kanssa.

X