Reseptit

Sinappikirjolohi ja juuressose

10.10.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Hanna Immonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 palaa kirjolohta
ripaus mineraalisuolaa ja valkopippuria
4 rkl karkeaa sinappia

Juuressose:

4 jauhoista perunaa
2 porkkanaa
pala mukulaselleriä, palsternakkaa ja lanttua
vettä
ripaus mineraalisuolaa
nokare voita
kourallinen rucolaa

Valmistusohje

Sinapilla hunnutettu kirjolohi on mehevä ja helppo ruoka. Tee kirjolohen seuraksi maukasta juuressosetta.

1. Tee ensin juuressose. Kuori ja paloittele kaikki juurekset. Kuumenna mineraalisuolalla maustettu vesi kiehuvaksi, lisää juurekset ja keitä niitä 10–15 minuuttia palojen koon mukaan. Valuta ja höyrytä juureskuutiot.

2. Survo juurekset karkeaksi soseeksi, jossa osa juureksista on soseena ja osa paloina. Mausta sose maun mukaan mineraalisuolalla ja lisää siihen nokare voita sekä huuhdotut ja paloitellut rucolanlehdet.

3. Pane kalapalat nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle pellille. Mausta kalapalat mineraalisuolalla sekä valkopippurilla ja peitä ne karkealla sinapilla. Kypsennä 225 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia palojen paksuuden mukaan. Tarjoa juuressoseen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *