Lohi: sinappikuorrutettu rapea uunilohi
Rapea ja runsas kuorrutus tekee ihmeitä uunilohelle.
Reseptit

Sinappikuorrutettu rapea uunilohi

Rapea ja runsas kuorrutus tekee ihmeitä uunilohelle. Kokeile lohen kanssa raikasta anjoviskastiketta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 kg lohifileetä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 3 dl pankokorppujauhoja
  • 3 rkl öljyä
  • 2-3 rkl dijonsinappia

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita raastettu sitruunankuori, kaprikset, yrttisilput ja pinjansiemenet pankokorppujauhoihin. Lisää öljy ja sekoita hyvin.

3. Sivele sinappi lohipalojen pintaan. Lisää päälle kuorrutus hyvin painellen.

4. Kypsennä 175-asteisen uunin yläosassa noin 20 minuuttia. Kypsennysaika riippuu lohipalojen paksuudesta.

Tarjoa lisänä anjoviskastiketta.

Lohesta taiot mehevät herkut:

seesamilohta ja kasviksia

Seesamilohta ja kasviksia

swett chili lohi ja tulinen kaalisalaatti

Sweet chili-lohi ja tulinen kaalisalaatti

yrteillä höystetty kala

Yrteillä höystetty kala

Kotiliesi.fi: Kuorrutetut lohimedaljongit

X