Reseptit

Sinappikuorrutettu uunilahna

Sinappikuorrutettu uunilahna täytetään pekonilla, riisillä, kermalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Tässä ruoka, joka varmasti vie nälän mennessään!

Teksti:
Jaana Vetikko, Kari Nyberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • yli 1,5 kg lahna (säyne, suutari tai karppi)
  • suolaa
  • sinappia
  • korppujauhoja
  • muutama voinokare

täyte:

  • 2 dl puolikypsäksi keitettyä riisiä
  • 1.5 dl ruokakermaa
  • 100 g purjoa
  • 80 g Amerikanpekonia
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Suomusta lahna. Aukaise se ja poista sisälmykset, myös munuaiset. Voit myös avata lahnan selkäpuolelta kylkiruotojen läpi ulottuvalla viillolla alkaen niskasta noin peräaukon kohdalle. Varo silloin katkottuja kylkiruotojen päitä, koska ne ovat terävät.

Aseta kala uunipellille ennen täyttämistä. Selkäpuolelta avattu lahna asetetaan niin, että viilletty selkäpuoli on ylempänä. Muuten nesteet valuvat ulos kypsennyksen aikana. Ripottele suola tasaisesti lahnan sisään.

Tee täyte. Silppua pekoni, purjo ja aurinkokuivatut tomaatit ja ruskista silppu pannulla. Lisää joukkoon tomaatit ja riisi. Lisää kerma ja mausta pippurilla. Sekoita hyvin.

Lusikoi täyte lahnan sisään. Sulje viilto hammastikuilla tai ompele kiinni parilla tikillä. Sivele lahnan päälle joka puolelle sinappia. Siivilöi sen päälle korppujauhokerros ja lisää muutama voinokare.

Kypsennä uunissa puoli tuntia 200 asteessa ja noin tunti 150 asteessa. Lahna on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti vetämällä.

Koska täytetty lahna sisältää myös särpimet, sen kanssa ei tarvita kovin paljon lisukkeita. Yksinkertainen salaatti ja tumma leipä.

X