Reseptit

Sinappimuikut

Nauti sinappimuikkuja ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 keitettyä muikkua
  • 1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa tai hienoa sokeria
  • 1 dl sinappia
  • nippu tilliä tai minttua

Valmistusohje

Keitä muikut hiljalleen vähässä suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä. Ota kalat vadille jäähtymään.

Sekoita öljyyn sitruunan mehu, halkaistut valkosipulinkynnet, hunaja ja sinappi sekä silputtu minttu tai tilli. Valuta sinappiliemi jäähtyneiden kalojen päälle ja anna maustua kylmässä.

X