Sinappiset uunikasvikset
Uunikasvisten mausteena käytetään säilöttyä sitruunaa, joka on ihanan aromaattinen mauste myös patoihin ja kastikkeisiin. Jos et löydä sitä kaupastasi, käytä raastettua sitruunankuorta ja etikkatilkkaa.
Ainekset
- 1 (n.400 g) parsakaali
- 3-4 porkkanaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 säilötty sitruuna hienonnettuna
- 1 rkl hunajaa
Viimeistelyyn
- 100 g kypsiä linssejä vakutettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese parsakaali ja kuori porkkanat. Leikkaa parsakaali varsineen paloiksi ja lohko porkkanat. Laita kasvikset kulhoon.
2. Jauha sinapinsiemenet morttelissa ja lisää joukkoon säilötty sitruuna, oliiviöljy ja hunaja. Kääntele seos kasvisten joukkoon.
3. Kaada kasvikset mausteineen uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Ripottele pinnalle kypsät linssit ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Ihanat kasvislisukkeet kysyvät uunissa:
Uunijuurekset kreikkalaisittain
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous