Reseptit

Sinappisilakat

Sinappisilakat on klassikko, joka sopii joulupöytään yhdessä keitettyjen perunoiden ja makean saaristolaisleivän kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sinappisilakat

  • 300 g silakkafileitä
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

Kastike

  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2-1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Sinappisilakat tehdään helposti näin:

1. Sekoita vesi, etikka ja suola kulhossa. Lisää silakkafileet ja sekoita. Anna fileiden kypsyä ja maustua liemessä noin 8 tuntia. Valuta fileet hyvin siivilässä. Poista kaloista halutessasi nahka vetämällä. Isoista fileistä nahka irtoaa helposti, mutta pieniin silakoihin nahka kannattaa jättää paikoilleen. Puolita silakkafileet.

2. Mittaa sinappi, sitruunamehu, mausteet ja raastettu valkosipuli kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana samalla hyvin vatkaten. Kääntele silakkafileet kastikkeeseen. Laita sinappisilakat jääkaappiin ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Katso myös: Gourmetsilakat

Katso myös Kotiliesi.fi: Piparjuurisilakat

X