Reseptit

Sinappisilli

Sinappisilli maustuu täpäkäsi dijoninsinapilla. Käytä tässä sinappi­sillissä sellaista dijoninsinappia, jossa on mukana kokonaisia sinapinsiemeniä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sinappisilli

  • 150 g (2 kpl) matjessillifileetä
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1-2 rkl dijoninsinappia siemenillä
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettuna tilliä

Valmistusohje

Sinappisilli tehdään helposti näin:

1. Huuhtele matjessillifileet kylmällä vedellä ja kuivaa se.

2. Paloittele fileet haarukkapaloiksi.

3. Hienonna punasipulit ja valkosipulin kynsi.

4. Sekoita kaikki muut aineet keskenään paitsi sillipalat. Tarkista kastikkeen maku.

5. Kääntele sillipalat kastikkeen joukkoon ja kaada seos kannelliseen purkkiin.

6. Anna makujen tekeytyä ainakin yön yli.

Katso myös: Valkosipulisilli

Katso myös Kotiliesi.fi: Silliä jogurtti-sipulikastikkeessa

X