3.5.2012

Sinihomejuusto-kurkkuhyytelö

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

4 liivatelehteä
kylmää vettä,
½ tuoretta kurkkua
125 g sinihomejuustoa
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
200 g kevytranskankermaa
rouhittua viher- tai valkopippuria
½ sitruunan mehu

koristeeksi:

kurkkuviipaleita
basilikaa tai minttua
(herneenversoja)

Valmistusohje

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Huuhdo ja raasta kurkku tai leikkaa se aivan pieniksi kuutioiksi. Sekoita sinihome- ja tuorejuusto sekä kevytranskankerma monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää kurkkuraaste tai -kuutiot ja pyöräytä aineet sekaisin. Mausta seos maun mukaan viher- tai valkopippurilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kumoa seos pieneen hyytelö- tai kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Pane vuoan päälle lautanen, käännä vuoka ja kumoa hyytelö lautaselle. Koristele hyytelö kurkkuviipaleilla ja yrteillä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi