Reseptit

Sinihomejuusto-salamipizza

Tästä loistava vinkki perjantaiseen herkutteluun! Sinihomejuusto-salamipizza maistuvat raikkaat, kodin keittiön maut.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl tomaatipyreetä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • kuivattua basilikaa
  • kuivattua oreganoa

päälle:

  • 170 g sinihomejuustoa
  • 100 g pepperonia tai salamia
  • 1 prk (350/ 160 g) mustia oliiveja
  • juustoraastetta

Valmistusohje

Tee ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä öljy ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä. Tee sillä aikaa tomaattikastike.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta kastike maun mukaan suolalla, mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä.Hauduta miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa. Anna jäähtyä.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina yhdeksi suureksi pellin kokoiseksi levyksi tai neljäksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta suuri levy tai pyöreät pohjat leivinpaperin päälle pellille. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Levitä sen päälle murennettu tai viipaloitu sinihomejuusto ja ohuet pepperoni- tai salamiviipaleet. Ripottele joukkoon mustia oliiveja sekä yrttejä ja pinnalle juustoraastetta.

Paista pizzaa 250 asteen uuninlämmössä 10-15 minuuttia pizzan koon mukaan.

X