Sinihomejuusto-salamipizza
Tästä loistava vinkki perjantaiseen herkutteluun! Sinihomejuusto-salamipizza maistuvat raikkaat, kodin keittiön maut.
Ainekset
Taikina:
- 2 dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl tomaatipyreetä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- kuivattua basilikaa
- kuivattua oreganoa
päälle:
- 170 g sinihomejuustoa
- 100 g pepperonia tai salamia
- 1 prk (350/ 160 g) mustia oliiveja
- juustoraastetta
Valmistusohje
Tee ensin taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä öljy ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä. Tee sillä aikaa tomaattikastike.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta kastike maun mukaan suolalla, mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä.Hauduta miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa. Anna jäähtyä.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina yhdeksi suureksi pellin kokoiseksi levyksi tai neljäksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta suuri levy tai pyöreät pohjat leivinpaperin päälle pellille. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Levitä sen päälle murennettu tai viipaloitu sinihomejuusto ja ohuet pepperoni- tai salamiviipaleet. Ripottele joukkoon mustia oliiveja sekä yrttejä ja pinnalle juustoraastetta.
Paista pizzaa 250 asteen uuninlämmössä 10-15 minuuttia pizzan koon mukaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous